Figenvej.dk
Bageopskrifter
Navn på retten. Ingredienser. Sådan fremstilles det.
Markron Kager 12-16 stk.
3 Æg
300 gr. sukker
125 gr. mel
125 gr. margarine
125 gr. makroner
2½ tsk. mandelessens Margarinen smeltes - køles lidt.
Makronerne knuses.
Æg, sukker og mandelessensen piskes til det skummer.
Tilsæt de knuste makroner, mel og margarine.
Lad det hvile i ca. ½ time.
Dejen fyldes nu halvt / trekvart op i papirforme.
Bages ved 200 grader på 2. øverste rille i ca. 20 min. (Til de bliver gyldne.)
Vaniliekranse ca. 200 stk.
Ca. 750 g Mel
500 g smør eller margarine
350 g sukker
50 g finthakkede mandler
2 æg
1 stang vanille eller
3 tsk. vanillesukker
½ tsk. hjortetakssalt
Mel og hjortetakssalt sigtes sammen. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.
Pladen med stjernemønster sættes i kødhakkemaskinen, og dejen køres igennem. Dejstrimlerne skæres i stykker a 10 cm, formes til kranse og sættes på en smurt bageplade.
Bages på anden øverste rille i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min.
Brune Kager ca. 125 stk
500 g mel
250 g smør eller margarine
250 g sukker
250 g mørk sirup
4 tsk. stødt kanel.
2 stk. stødt nelliker
2 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand
50 g hakkede mandler
50 g pommeransskal
Fedtstof, sirup og sukker smeltes i en gryde til det ikke knaser længere, må ikke koge.
Stilles til afkøling. Potasken opløses i vandet. Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen deles i 4 lige store dele,
der formes til kugler, hvorefter de trilles ud til ca. 30 cm. lange pølser. Pakkes ind i pergament papir og lægges i fryseren.
Brunkagedejen tages op af fryseren og lægges til optøning 15-30 min. på køkkenbordet, til den er skæreklar. (Hvis du lader dejen ligge for længe bliver den svær at arbejde med.)
Kagerne skæres ud og sættes på en smurt bageplade. Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 6 min. På midterste rille.
Kærnemælks Æbleskiver ca. 35 stk.
250 g mel
1 spiseskef. melis
½ teskef salt
3/4 teskf. natron
4 ½ dl kærnemælk
Revet citronskal
Margarine eller rapsolie Mel blandes med natron, sukker og salt. Æggeblommerne piskes i kærnemælk.
Røres derefter i melet lidt efter lidt.
Citronskal tilsættes dejen, der røres godt og hviler i en ½ time.
Æggehviderne piskes stive og blandes forsigtigt i.
Steges i margarine eller rapsolie, og vendes ofte, så de bliver runde.
Nødde / Mandel Horn ca. 25 stk 500 g Odense Rå marcipan
50 - 100 g flormelis
1-2 æggehvider
75 - 100 g nødder / mandler
Blandes så det kan formes til horn, ringe, bogstaver, eller andre figurer, brug fantasien.
Pensel eller dyppes, i sammenpisket æggehvider.
Nødder / mandler hakkes.
Den formede horn vendes i hakkede nødder / mandler.
Sættes på plade med bagepapir.
Bages ved 225 grader på øverste rille i ovnen i ca. 6-7 min, alt efter størrelse / tykkelse, til de er gyldne.
Afkøles.
Kan dyppes / pyntes med smeltet chokolade.
Kan med fordel fryses.
Mandelhorn ca. 24 stk. Dej:
Ca. 500 g mel
50 g margarine
2½ dl kærnemælk
½ dl kogende vand
50 g gær
25 g sukker
½ tsk. salt
Fyld:
100 g margarine
100 g sukker
40 g hakkede mandler
2 tsk. vanilliesukker
2 tsk. mel
Pynt:
Æggestrygelse af 1 sammenpisket æg
10 g hakkede mandler
Det kogende vand blandes med kærnemælk, og gæren opløses heri.
De øvrige ingrdienser tilsættes, hvorefter det æltes sammen til en ensartet dej.
Stilles til hævning på et lunt sted i ca. 25 min. - Tildækket.
Fyldet røres sammen imens.
Dejen deles i 3 lige store stykker, der formes til kugler, og hviler i 5 min.
Hver kugle rulles ud til en cirkel (ca. 30 cm i diameter) og skæres ud i 8 trekanter.
Fyldet fordeles i den brede ende ef hver trekant, og dejstykkerne rullles, ligeledes fra den brede ende, til horn.
Hornene sættes på en smurt plade og stilles til hævning på et lunt sted, til de har dobbelt størrelse, - ca. 20 min. - tildækket.
Pensles med æg og drysses med hakkede mandler.
Bages på ovnens 2. øverste rille ved 225 grader i 10-15 min.
Finn Traving Copyright © All Rights Reserved