Madopskrifter

   Figenvej.dk

MadOpskrifter


Rettens navn. Hvad skal der bruges. Hvordan skal den tilberedes.


Indisk Karrysuppe til 4 personer ½ liter fløde

1 stort løg

1 dåse flåede tomater med væde

1 lille dåse ferskner med væde

200 g store rejer

1 kop klar bouillon

3 fed knust hvidløg

Minimum 2 spiseskefulde MILD karry

Lidt god olivenolie

Salt og peber

4-6 gode flutes (evt. et langt fra bageren)

Iceberger salat

Løget hakkes fint. Det finthakkede løg klares i olie / smør, dvs til løgstykkerne er sprøde og gennemsigtige. Salt og peber tilsættes og løgene snurrer ved svag varme et par minutter.

- Væden hældes fra fersknerne, som snittes i fine terninger

- De flåede tomater, fløden og væden fra fersknerne tilsættes

- Karry og knust hvidløg tilsættes


Denne mixture snurrer en 10 minutters tid, hvorefter bouillonen hældes i, alt efter hvilken konsistens man ønsker at suppen skal have.

- Ferskenterninger tilsættes.

Suppen skal snurre ved svag varme i mindst 1 time, men gerne 1½ time, således at aromaen fra ingredienserne for lov at træde frem.


Det er MEGET vigtigt, at man hele tiden holder øje med suppen, dvs. rører lidt i den, smager lidt på den, og tjek konsistensen, som gerne må være en smule cremet, uden dog at blive for tyk.

Suppen smages til efter den har snurret en ½ time / 40 minutter alt efter hvor kraftig man ønsker karry / hvidløg / peber-smagen skal være.

Rejerne kommes i 1 minut før serveringen, således at de lige når at blive gennemvarme og ikke mere. Flot dig gerne med rejerne. De skal være en naturlig del af suppen og det må for Guds skyld ikke være sådan, at man skal blive overrasket over at finde en reje..........!

Iceberger salat strimeles meget fint, og serveres som en lille klat oveni. Find nogle gode flutes som lige lunes - og en smagsoplevelse af dimensioner venter....

Velbekommen..!

 

 


Finn Traving Copyright © All Rights Reserved